Eigen tijd- eigen tempo

Playmode training

Creativiteitstraining op basis van mindfulness. Start 1 mei 2023
 • 4 weken 

  Elke week nieuwe content die je in je eigen tijd en tempo kunt bekijken.
 • Play opdrachten

  Originele creatieve opdrachten, visualisaties en meditaties.
 • Vrij en veilig

  Vrije keus wat je wel of niet wilt delen in beschermde leeromgeving
 • Met Playbook

  Wekelijkse prints van werkboek. 

  Je adem als anker
  en plezier als kompas

  Vierweekse training in eigen tijd en tempo

  Playmode creativiteits training
  op basis van mindfulness 

  Creativiteit en mindfulness

  De playmode houding, waarin iedereen creatief kan zijn, ligt precies tussen de doe- en zijn modus in. Bewust met je houding bezig zijn is een kwaliteit die je kunt trainen met mindfulness

  Je bent je eigen inspiratiebron

  Je hoeft niets te kunnen, geen speciaal talent te hebben, je hoeft niets aan te schaffen, je hoeft je leven niet te veranderen, je schuift aan zoals je bent met alles erop en eraan en dat is jouw bron van inspiratie.

  De drie kernvragen

  Creativiteit voegt een derde reactie strategie toe aan mindfulness en compassie. De kernvraag van mindfulness is: wat ervaar ik nu? De kernvraag van compassie is: wat heb ik nu nodig? En de kernvraag van playmode is: wat zijn nu mijn mogelijkheden?

  Niet het product maar het proces

  In deze training zijn we niet bezig met een perfect eindproduct maar met een imperfect proces. Playmode is de houding tussen inspanning en ontspanning, tussen veiligheid en uitdaging. 
  Mindful Playmode

  Mindful Playmode training

  Creativiteitstraining op basis van mindfulness. 

  Deze training beginnen we tegelijkertijd, in dezelfde maand. De inspirerende presentaties op video komen elke maandag beschikbaar. Iedereen kiest zelf wanneer deze worden bekeken en wanneer de opdrachten gemaakt worden. Ook zijn er een aantal opdrachten die je kunt delen en waarin je kennismaakt met de andere deelnemers. Aan jou de keus hoeveel je deelt en hoeveel interactie je wilt.

  De presentaties bevatten achtergrond informatie  maar dienen vooral ter inspiratie om je aan te zetten om te durven spelen met perspectief, en je mogelijkheden waardoor je hele gewone dagelijkse dingen bijzonder leert maken. 

  Als het je namelijk lukt om klein creatief te zijn, heb je alles in huis om ook groot creatief te zijn. Om van reactief denken naar creatief denken te gaan. 

  De geest kan je grootste gevangenis zijn 
  maar ook je mooiste speeltuin. 

  Daarna kun je creativiteit toepassen in je dagelijkse leven, op kunst, innovaties, wereldproblematiek, kortom hoe je het maar wenst in te zetten.

  -> Voor jezelf: want wie kan vertrouwen op de eigen creativiteit heeft minder om bang voor te zijn (en meer om zich op te verheugen).

  -> Voor de mensen om je heen: want net als kalmte is creativiteit ook besmettelijk.

  -> En voor de wereld: om die net een tikje mooier, schoner, groener, liever, grappiger, eerlijker, zachter of slimmer te maken, op jouw uniek eigen manier.

  Barbara Tammes

  Mindfulness vind ik een prachtige en intelligente manier om in dialoog te gaan met je gedachten en ervaringen. Maar uiteindelijk is het doel volgens mij niet om kalm te zijn maar om te bruisen. En daar komen playmode en creativiteit om de hoek kijken.

  Naast een succesvolle carrière in meerdere creatieve beroepen, allemaal rondom het bedenken en uitvoeren van ideeën en verhalen in woord en beeld, heb ik de basisopleiding tot mindfulnesstrainer gevolgd bij het Centrum van Mindfulness. Deze training is tot stand gekomen met behulp van het Centrum voor Mindfulness met speciale bijdrage van, en dank aan Rob Brandsma.

  Ik ben geen wetenschapper die de waarheid wil vastleggen, maar een creatief die samen met jou een werkelijkheid wil scheppen. 
  Write your awesome label here.
  Created with